PÅ HAVETUR I KØBENHAVN

København har mange skønne offentlige haver. Denne side rummer de, som jeg besøger jævnligt.Et andet redskab til at finde haver i København er Haveselskabets fortegnelse over Åbne Haver. Listen rummer både private og offentlige haver over hele Danmark med åbningstider for den enkelte have.

Mine 5 yndlings-haver i København

Botanisk have ligger centralt i byen lige ved siden af Nørreport station. Den rummer en stor parklignende have, en staudehave, Palmehuset samt andre mindre væksthuse og en butik. Om sommeren er cafeen åben.
Adresse: Øster Farimagsgade 2B, 1353 København K. Der er indgang både fra hjørnet af Gothersgade og Øster Voldgade (v.Nørreport Station) samt fra Øster Farimagsgade.


Haveselskabets have ligger på Frederiksberg. Den rummer mange forskellige haver i et og er et inspirerende sted for havearkitektur. Kan med stor fordel kombineres med frokost eller kaffe i en af "de små haver" på Pile Allé. "De små haver" består af Hansens Gamle Familiehave (åbent hele året), Krøgers Familiehave (åben forår og sommer) og M. G. Petersens Familiehave (åben forår og sommer). Tre restauranter, hvor du kan sidde i gårdhaven eller i de overdækkede pavilloner og nyde en dansk frokost eller en kop kaffe med lagkage. Mere dansk bliver det ikke.
Adresse: Pile Allé 4, 2000 Frederiksberg.


Haven ved Det Biovidenskabelige fakultet. I gamle dage hed fakultetet Landbohøjskolen og haven derfor Landbohøjskolens have, men tiderne ændrer gamle institutioner. For mange mennesker holder navnet dog ved. Haven ligger på Frederiksberg og rummer udover et romantisk haveanlæg også en rosenhave og en have med sommerblomster. Hvert år er der et tema i den romantiske haves bede. I 2010 var det "Eventyr". Forår og sommer kan man drikke kaffe og spise frokost i "Væksthuset". En cafe drevet af de studerende, som jeg på det varmeste kan anbefale.
Adresse: Bülowsvej 17, Frederiksberg - klik her for vejviser.


Enghaveparken er min lokale park på Vesterbro. Her går jeg ned, når jeg trænger til haveliv midt i ugen og ikke lige kan komme ned i landliggerhaven. Parken har en rosenhave og en staudehave. Om vinteren er det her jeg holder øje med de første erantis. Parken ligger for enden af Istedgade, hvor der er mange cafeer og hippe butikker blandet med indvandrerbutikker. Både grønthandlere og butikker med alskens kitchet tingel tangel.
Adresse: Enghavevej, 1674 København V.


Valbyparken er Københavns næststørste park. En af de helt store attraktioner er de 17 temahaver. Jeg plejer også at tage derud for at plukke hyldeblomster. Langs vandet står en lang række af hyld. I parken ligger Cafe Rosenhaven, , hvor jeg en sjælden gang køber en is.
Adresse: Hammelstrupvej 100, 2450 København V.