mandag den 13. oktober 2014

Fra mood board til blomsterbed


I løbet af sommeren er adskillige planter blevet flyttet rundt for at teste det helt rigtige sted at plante. Jeg har kigget på farverne og på formerne på alle planter i bedet for at finde den bedste sammensætning. Og, givet det den tid, der var behov for. Planterne har stået i urtepotter, og på den måde har jeg uden problemer flyttet dem til et nyt sted. Men det er ikke den eneste metode, jeg har brugt.Den anden metode er at lave mood-boards med blomster og blade. Det giver både en ide om, hvilke blomster som passer sammen farve- og formmæssigt, og hvilke der blomstrer samtidig. For jeg ved, at når efteråret kommer, og det er tid til at plante, har jeg glemt alt om det.


Omstændigt? Måske. Sjovt? Så absolut. Lærerigt? Helt sikkert. Det er en god måde at få lidt biologi ind under huden, og skærper opmærksomheden på planterne. 


Og, nu er det tid til at gå fra overvejelse til handling. I løbet af weekenden flyttede japansk star (CAREX morrowii "Ice Dance") og hvid kinesisk stenurt (Sedum spectable "Stardust") fra sensommerens krukker over i et bed sammen med lungeurt (Pulmonaria officinalis). Og. i dag kom lammeøre (Stachys byzantina) i jorden ved stien ind i skovstykket. Med en vejrudsigt, som lover rigelige mængder af regn i efterårsferien, er ugen helt  perfekt at plante i. Og, sådan en gang rusk og regn giver god appetit. Da det sidst  på eftermiddagen i dag begyndte at regne kraftigt, sad jeg foran en stor stak pandekager med en kop dampende kaffe ved siden af. Alt sammen velfortjent efter en dag i haven.

3 kommentarer:

 1. danke für die schönen bilder!!! einen schönen abend wünscht angie aus deutschland

  SvarSlet
 2. Super god idè med dette mood board! Det vil jeg huske på, når jeg skal flytte rundt på planterne.

  SvarSlet
 3. Så smukt altså Birgitte og en god ide ikke mindst. Jeg glæder mig for vildt til at følge med i dine voksende mood boards ude i bedet næste sommer..........er sikker på at din leg lønner sig :0)

  Knus Dorthe

  SvarSlet

Det glæder mig meget, at du har lyst til at lægge en kommentar. Tak for det :-)