søndag den 14. september 2014

Den lille køkkenhave i september


Efteråret viser sig virkelig denne weekend. Med rusk, regn og noget køligere temperaturer. Der er brug for lidt opmuntring. Såsom helt frisk persille. Sået i slutningen af juli-starten af august. Gule græskar som den septembersol vi gerne havde set lidt mere til i weekenden. Købt ved en vejbod. I kassen vokser mit asiatiske køkkenhave-eksperiment. Langsomt. Meget langsomt synes jeg, men håber på at det pludselig tager fart. Bagerst står en gulerod i blomst. Den fandt jeg i køleskabet med spirer på en gang i løbet af den tidlige sommer. 


I køkkenhaven er der stadig salat. Squash og bladbeder sået i august er godt på vej, mens den squashplante som jeg satte i foråret for alvor giver squash nu. Bedre sent end aldrig. Vi spiser også hindbær på livet løs. I luksusudgaven med fløde på. Efterårshindbær er et hit.


På den anden side af bordet ser det betydeligt mere efterårsagtigt ud. Med skt.hansurt, alunrod og røde æbler fra naboen. For vi skal jo til at vænne os til det. Sommer varer ikke evigt. Heldigvis har efteråret jo også sine fordele. Vi er bare nogen der lige skal omstille os. Måske har vi lidt svært ved det. Men det skal nok komme.

8 kommentarer:

 1. Hej. Det er nogle flotte opstillinger du har lavet og så er det jo ekstra lækkert, at det er spiselige ting. Jeg kan godt lide efteråret, man gør forskellige ting ved hver årstid, det kan jeg godt lide.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, Birgitte. Og, du har ret. Hver årstid har sine gøremål - og glæder. Sommer hele året ville trods alt ikke være optimalt.

   Slet
 2. Fina skt. hansurten, den är planterad i min rabatt nu, tack! Vi har haft skönt (arbets)väder hela helgen och jag har flyttat runt växter i tre rabatter, puh!
  Hälsningar
  Katarina

  SvarSlet
  Svar
  1. Hvor er jeg glad for at jeg ramte plet med skt.hansurten. Det bliver helt sikkert fint nede i hjørnet. Weekenden har været perfekt til at flytte rundt på planterne. Og, flytte rundt det gør vi jo hele tiden. Også selvom vi har en dejlig have ;-)

   Slet
 3. schöne herbstfarben und tolle dekoration, liebe grüße von angie

  SvarSlet
 4. Ja, du forstår virkelig at stille tingene op.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, Merete. Jeg synes jo det er sjovt og kan ikke lade være ;-).

   Slet

Det glæder mig meget, at du har lyst til at lægge en kommentar. Tak for det :-)