søndag den 18. maj 2014

På en regnsvejrsdag i maj


På sådan en regnsvejrsdag i maj er det rart at sidde og kigge ud i haven. Alt det grønne står superskarpt og intenst på baggrund af den silende regn. Haven suger til sig og forbereder sig til årets varmeste dag på onsdag. Og, jeg puster ud efter to skønne dage med masser af havearbejde.Blomster i alle stadier skiller sig ud fra alt det grønne. Bristefærdige knopper skaber forventning og så pludselig en morgen er blomsten sprunget ud. Der sker meget mens vi sover de første lyse timer væk.


En af de blomster som jeg glæder mig ekstra meget over i år er slangeurten (Bistorta officinalis). Den kommer fra en helt særlig blogveninde, som jeg er overbevist om at de fleste af jer kender. Nemlig søde og altid inspirerende Frk.Solhat. Den er endnu lidt i transit. Plantet straks efter vores jyllandstur i efteråret på eneste bare plet på det tidspunkt. Nu får den lov til at stå indtil jeg har fundet den helt perfekte plads. Tak, sødeste Dorthe. Den vil altid bringe et smil frem på mine læber. For den er ikke kun smuk, men minder mig også om dig.

Nu må haven passe sig selv indtil det igen bliver weekend. På denne årstid er det ekstra svært at vende næsen mod byen om søndagen, men så meget større er forventninger til næste weekend. For hvad kan der ikke ske i haven på en uge i maj.

6 kommentarer:

 1. Du må virkelig kunne se forandringer, når du vender tilbage til haven efter 5-6 dage. Alting vokser jo eksplosivt i øjeblikket. I Jydeland har vi nydt solen idag, ind imellem alle retterne til konfirmationen... ;)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, der er virkelig eksplosion i haven. Det er en fryd at vende tilbage sidst på ugen. Vejret er med os - og konfirmanderne :-)

   Slet
 2. Hej. Ja, der sker meget i haven nu, faktisk dag for dag, du må kunne se stor forandring, når du kommer tilbage næste weekend. vejret heroppe har også været helt fantastisk og her til aften regner det, det synes jeg er en god afslutning på stor bededagsferien.

  SvarSlet
  Svar
  1. Regn er slet ikke dumt med de temperaturer der har været de sidste dage - og som kommer igen. Og, så er det en god anledning til en lille pause :-)

   Slet
 3. Det var passende med regn efter to så skønne solrige fridage. Bistorta officinalis er bare skøn og hvor er det herligt når man kan mindes en dejlig haveveninde når man passerer den:O) Sjovt at din er så langt fremme, hvor min ikke er begyndt at blomstre endnu.
  Nyd din uge, den går jo stærkt og med vand og varme skal der nok være sket en hel del i haven når du ser den igen næste weekend.

  SvarSlet
 4. Ja, det er da bestemt interessant at min slangeurt blomstrer før din. På de østvendte kyster plejer vi altid at være bagud.......Lige nu har jeg det lidt ligesom børnene - jeg skal kun sove 2 gange før jeg igen står i haven :-)

  /Birgitte

  SvarSlet

Det glæder mig meget, at du har lyst til at lægge en kommentar. Tak for det :-)