fredag den 18. oktober 2013

På inspirationstur i Jylland

Efterårsferien synger på sidste vers og det er blevet til mange udflugter. Ja, nogle vil nok betegne vores 3 dage i Jylland som ferie. Det vil vi bestemt også selv. Men det blev også til den store inspirationstur, hvor jeg fik mange nye ideer. Både til butikken og til haven. Alt det kommer I til at høre meget mere om de næste dage.

Butik Remmes haveafdeling

Vores udgangspunkt var Hjarbæk ved Hjarbæk Fjord. Her overnattede vi på Hjarbæk Bed´n Breakfast. Hvis du læser med hos Frk. Solhat kender du også stedet som Butik Remme. Du ved derfor også, at det er et farligt sted, når man er havemenneske med en rygrad som en regnorm. Meget mere om det senere på weekenden. De fortjener deres helt eget indlæg. (- som du finder HER )

Her i krydsfeltet mellem Midt-, Nord- og Vestjylland varier landskabet på få kilometer. Det ene øjeblik kører du gennem sandede marker, hvor kartoffelferie virkelig lever op til sit navn. Det andet øjeblik er du omgivet af endeløse rækker af grantræer. I udkanten af plantagerne står grantræerne forhutlede, vinde og skæve. Du er nu på heden. Et fladt og tørt landskab. For senere at køre gennem det for de fleste så velkendte landbrugslandskab. Fed og sort muld.

Spøttrup Borg i efterårsstemning

Her ligger Spøttrup Borg. En gang hovedsæde for bispen. For selvfølgelig ligger bispesædet, hvor der er gode dyrkningsforhold. Ingen magre jorde til kirkens overhoved.

Spøttrup Borg er Danmarks bedst bevarede middelalderborg og er absolut værd at besøge. Til borgen hører også et større haveanlæg med frugthave og lægeurtehave. Vi havde ikke meget tid og holdt os til borgen og lægeurterne. Haven er bedst at se om sommeren, når den står i fuldt flor, men skiltene står hele året og fortæller, hvad planterne gør godt for.


I nærheden af Spøttrup Borg ligger Tingfinderiet. 3 længer med antik, retro og genbrug. Et sandt inspirations-bombardement, som får sit helt eget indlæg. Der er nemlig mange gode ideer at hente til genbrug i haven hos Tingfinderiet. Indlægget finder du HER.
Vi tog afsked med Jylland ved Vesterhavet. Selv i højt solskin og med stort set ingen vind brøler havet og sender kaskader af hvidt skum ind mod bredden. En passende afslutning på 3 skønne dage i Jylland.6 kommentarer:

 1. Det lader virkelig til, at I har haft en skøn mini-ferie. Mange smukke billeder - jeg vil glæde mig til at læse med videre, og håber selvfølgelig på masser af inspiration som lovet.
  Mange gode hilsner,
  Mathias

  SvarSlet
 2. Det lyder som en herlig ferie med mange fristelser :-)

  Jeg har lige haft halvanden feriedag. Det kan kun anbefales ;-)

  SvarSlet
 3. Det er bare skønt at komme ud og finde inspiration og samtidig holde ferie. Det sidste foto er malerisk - hvor gad jeg godt gå der hvor du går - fantastisk smukt:o)

  SvarSlet
 4. Dejligt inspirerende indlæg, ;-) og for en med en rygrad som en regnorm, lyder det fristende at besøge så skønne steder.
  Jeg ser frem til endnu flere fristelser;-)
  God weekend;-)Weekend

  SvarSlet
 5. Super skønne billeder fra jeres rundtur Birgitte - og godt at se at I nåede Vesterhavet som ønsket - og endda med dramatisk blå/grå himmel :0)

  Tusind tak for hyggeligt besøg - det tåler helt bestemt gentagelse hvis lejligheden igen skulle byde sig på en årstid hvor haven er knap så meget i forfald som tilfældet her i oktober er.

  Knus og hils landliggermanden ;0)

  SvarSlet
 6. Dejlige billeder vidner om en fin efterårsferie - Jylland har bestemt meget at byde på. Selv har jeg aldrig været ved Spøttrup eller endsige Butik Remme, men det kommer helt sikkert en dag.

  SvarSlet

Det glæder mig meget, at du har lyst til at lægge en kommentar. Tak for det :-)