lørdag den 5. oktober 2013

Efterår i haven

I dag har været en rigtig efterårsdag. En af de dage, hvor man nok mærker en lun vind om hushjørnet, men hvor alt andet i omgivelserne skriver EFTERÅR med store bogstaver. Bladene gulner, luften er fugtig,og lyset over haven er tungt.


Rester af sommerens blomster titter frem i beskedne mængder. Valmuerne napper en omgang mere. Solsikkerne har lagt sig ned, men blomstrer stadig. En enkelt høstanemone hist og en ensom lavendel pist.
Men det er bare ikke det samme.Det er på tide at sige "På gensyn, små venner. Vi ses igen til næste år."


Alligevel er der stadig meget at glæde sig over i haven. Georginer er et hit, hvis man vil have blomster helt ind i efteråret. Høstasters lige sådan. Her blomstrer de meget sent. Faktisk sprang de ud i løbet af denne uge. Jeg har en lumsk mistanke om, at det er fordi rådyrene spiser de første knopper.


Den almindelige gule solhat står stadig flot. Og, efterårets stjerne, Sankt Hansurten, er selvfølgelig allersmukkest nu. Blandet med træernes gulnede blade giver det en helt særlig stemning i haven. Vemod og glæde på samme tid.

3 kommentarer:

 1. Dejlige billeder fra din have :-)
  Jeg synes de gyldne efterårsfarver på træernes blade, næsten er kommet fra den ene dag til den anden.

  SvarSlet
 2. Är jag i Danmark nu? Va dejligt, skulle varit i Köpenhamn förra veckan, men blev sjuk tråkigt nog! Får åka till Danmark nästa år igen, brukar vara i Skagen och i Veijle där min Frus släkt härstammar ifrån.

  Fin blogg du har och vackra bilder!
  Med vänlig hälsning ifrån Oumberlige Peter!
  PS: Hittade hit via Trädgårdsflowan!

  SvarSlet
 3. Ja, i ugens løb er efterårsfarverne blevet mere og mere iøjnefaldende.

  SvarSlet

Det glæder mig meget, at du har lyst til at lægge en kommentar. Tak for det :-)