lørdag den 31. august 2013

Løghøsten er i hus

vinterstikløg,planteskilt,planteskilt genbrug,lav selv planteskilte,løghøst,

Døgnet rundt kører mejetærkerne på marken og forvandler kornaks til runde gule kæmpekugler. Luften er fuld af den helt særlige støvede duft af nyhøstet korn. Høsten i landliggerhaven er til gengæld forlængst overstået og krævede ikke de store maskiner. Almindelige løg høstede jeg i midten af juli. Endnu et år med succes baseret på vinterstikløg og masser af tang. Store flotte og saftige løg, som det er en fryd at bære ind i køkkenet.

I sidste uge høstede jeg vores hvidløg. Først da viste de tegn på at være klar. Mange af dem nåede at sætte topskud. Dem skulle jeg naturligvis have klippet af. For selvom de er smukke, så er det jo bedre at planten bruger kræfter på løgene og ikke på grønne skud. Men sådan blev det ikke. Nogle af løgene var ligeglade. Andre ikke.

hvidløg i blomst,blomst fra hvidløg,blomstrende hvidløg,hvidløg med blomst

I det hele taget var hvidløgshøsten en lidt blandet fornøjelse og slet ikke så god som sidste år. Store og små, fint delte og mindre fint delte i en stor blanding. Men det er jo på sin vis det jeg så godt kan lide ved haven. Den bestemmer selv og haveejeren må bare indordne sig og være tilfreds med resultatet. Og, drømme om bedre høst i det nye haveår.

hvidløgshøst,høstede hvidløg,

2 kommentarer:

  1. Ja der er en helt egen og særlig stemning når maskinerne er i gang på markerne - det er en hyggelig lyd efter solnedgang når de fortsætter så længe duggen tillader det :0)

    Hvor ser din høst smuk og lækker ud Birgitte....der skal nok blive til et par himmerigs mundfulde eller flere hen over efteråret :0)

    Knus Dorthe

    SvarSlet
  2. Jeg har lært i denne sommer at udover at de små topløg kan spises i moden tilstand, kan de også høstes og spises mens de stadig er grønne. Flækkes og ristes i olie. Har ikke selv prøvet det.

    SvarSlet

Det glæder mig meget, at du har lyst til at lægge en kommentar. Tak for det :-)