lørdag den 20. juli 2013

En høj pastelgul starut knejser i staudebedet - Kæmpe skælhoved


I staudebedet knejser denne høje starut lige nu med de fineste pastelgule blomster ca. 2 meter oppe i luften. Endnu et arvestykke uden navn.

Opdatering: Takket været alle de havekyndige, som læser med her har stauden nu fået et navn: Kæmpe skælhoved (Cephalaria gigantea). En meget nyttig insektplante, som tiltrækker sommerfugle og bier.

10 kommentarer:

 1. Hvor er du heldig - jeg tror din starut er Kæmpe Skælhoved ;) Meget fin

  SvarSlet
 2. Sådan en starut kunne jeg godt tænke mig. Det er dejligt med noget, der rækker mod himlen!
  Jette

  SvarSlet
 3. Den er fantastisk med sine store blomster vejende over 2m oppe i luften:) Jeg har en del af dem og de sår sig helt vildt. Det er Kæmpe skælhovede som Helle også siger - på latin Cephalaria gigantea.

  SvarSlet
 4. Kæmpe skælhoved er en herlig starut, som også troner for første gang hos mig. Glæder mig at læse at den selvsår sig, den skal være så velkommen...! :)

  SvarSlet
 5. Tal til alle jer som var med til at opklare navnet :-). Vi har haft den i nogle år nu, men jeg må have været heftig med lugningen for den har endnu ikke selvsået sig. Nu ved jeg, hvad der kan være i vente :-)

  SvarSlet
 6. Kæmpe skælhoved er så fin og en af mine yndlinge i haven. Hos mig selvsåer den kun en anelse.

  SvarSlet
 7. Godt billede!

  white-obsession.blogspot.dk

  SvarSlet
 8. Sikke en fin starut, den må jeg vist også have inden for i haven. Minder lidt om Scabiose, som jeg også synes er rigtig fin, dog med en tendens til at vælte lidt på sine tynde stilke. God aften!

  SvarSlet
 9. Skønt med arve-stauder! :) Sådan en fyr kunne jeg også godt tænke mig i mit staudebed!

  SvarSlet

Det glæder mig meget, at du har lyst til at lægge en kommentar. Tak for det :-)