fredag den 23. september 2011

Kaprifolie

Vores kaprifolie er ikke helt færdig med at blomstre.


Endnu er den ganske spæd, men den vokser hurtigt og vil forhåbentlig snart brede sig på væggen. Jeg holder meget af både blomsten og de fine røde bær. Godt landliggermanden lagde den ned i indkøbskurven sammen med mælken og de andre hverdagsfornødenheder. Planter er jo mindst en lige så stor nødvendighed i hverdagen!

9 kommentarer:

 1. Hej Birgitte,
  Og hvis det er den "gammeldags" kaprifolie du har købt, så dufter den simpelthen så skønt af min barndoms have.
  God weekend til dig også - og tak for sidst.

  SvarSlet
 2. Jeg kan heller ikke leve uden kaprifolier, mums...

  Er nu lidt vild med dine Garden follies....tror blot ikke min have er stor nok :) Tænk sig at flyve henover - hvis altså man turde den slags...

  SvarSlet
 3. Kaprifolier er simpelthen så smukke, og duften helt igennem fantastisk.. Desværre har jeg bestemt mig for at de ikke kommer i vores have så længe børnene er små.. Bærrene er simpelthen for ribs agtige og lækre at se på.. Men jeg nyder dem når jeg støder på dem andre steder.. :)
  Go´weekend....

  SvarSlet
 4. Hold øje med at den bliver lige der på hegnet hvor den er så smuk op imod den sorte væg.
  Jeg har den vildtvoksende/infiltrerende over hele sommerhusgrunden - den tager kvælertag på alle buske og planter hvis den for lov.

  SvarSlet
 5. Helt enig i at kaprifolien er skøn. Dem jeg har vokser i mine ligusterhække og dermed bliver klippet, når hækken klippes.

  Også go' weekend til dig :-)

  SvarSlet
 6. Jeg synes også at Kaprifolier hører til og er skønne, deres duft er simpelthen vidunderlig - desværre vil de ikke rigtig vokse de steder jeg gerne vil have dem, men som hos Madam Bæk kun i Ligusterhækken, men jeg vil altså ha dem andre steder også, drømmer om at de vil infiltrere en kæmpestor rod jeg har i baghaven.

  SvarSlet
 7. Åh ja, duften fra kaprifolie er noget af det skønneste. Min er lige overfor hvor jeg lukker kaninerne ud og ind hver dag, så ryger næsen lige i sky og snuser :-)
  Jeg tror nu min er blomstret af for i år. Men jeg må da hellere checke imorgen :-)
  Rigtig god have-weekend til dig :-)

  SvarSlet
 8. Den har jeg tilgode endnu. Men den står på ønskelisten. Husker den også fra barndommen, som en skøn duftende plante :-)

  SvarSlet
 9. Jeg købte i 2009 3 stk. kaprifolie, som jeg satte op ad et rionet. Jeg gjorde mig umage for at finde sorter som duftede stærkt. De kunne ikke lide at stå der, og jeg fandt på, at jeg hellere ville have klatreroser op af rionettet, så de blev flyttet i aug 2010. Nu er staklerne så blevet flyttet IGEN for en måneds tid siden, så jeg er spændt på, hvordan de klarer det. 2 af dem står nu mod nord og den 3. under et hjortetakstræ, som jeg håber, at den gider klatre op i. Drømmer om at min lille have vil blive FYLDT med duften næste sommer :-)

  SvarSlet

Det glæder mig meget, at du har lyst til at lægge en kommentar. Tak for det :-)