lørdag den 13. august 2011

Kållarverne muntrer sig


Hvide tagetes og grønkål er kønne sammen. Tagetes skulle også holde kålsommerfuglens larver væk, men i går pillede jeg pænt mange larver væk. Nu må vi se om jeg kan holde trit og få det meste af grønkålen selv. Jeg fandt ikke umiddelbart flere æg, men jeg kan jo have overset dem. Det mest sikre er nu en gang at dække kålen over.

7 kommentarer:

 1. God kombination med de hvide tages. De kan følge med i højden i forhold til appelsintagetes, som klarer bunddækket.
  Jeg er også dagligt nede og ødelægge chancerne for, at kålen skal blive vært for det helt store ædegilde for de glubske sommerfuglelarver ;-)

  SvarSlet
 2. De hvide tagetes se dejlige ud sammen med kålen. Ærgerligt at de ikke skræmmer sommerfuglene væk. Jeg har selv tænkt på det paradoksale i, at jeg gerne vil have sommerfugle i haven, men ikke vil have at deres larver spiser mine planter. Jeg kan berette, at larverne er yderst begejstrede for bl.a. friske rosenskud.

  SvarSlet
 3. De hvide tagetes og grønkålen er smukke sammen. Jeg har de seneste tre år haft duftlupiner sammen med grønkålen, syntes det hjælper, jeg har i hvertfald ikke særlig mange larver i kålen.
  Men jeg har masser af sommerfulge.
  Hvor larver i hovedkål er meget ødelæggende skader de heldigvis ikke så meget i grønkål. Er planterne store og flotte (som dine) klarer de nemlig at blive ribbet totalt. Så snart sommerfuglelarverne er væk skyder planterne straks med masser af nye blade, og de kan nemt nå at blive store og flotte inden vinter, hvor vi bruger kålen.
  I den økologiske have i Odder planter de også blomster mellem kålplanterne for at forvirre sommerfuglene. Jeg har fået fortalt, at de har erfaret at bestemte planter i kålrækken ofte blev angrebet meget imens andre gik helt fri (ofte den første i rækken). De lod disse stå for at tiltrække sommerfugle med den kraftige kållugt de skadede planter afgav.
  Jeg har måske oberveret en lignende tendens, men er ikke helt sikker.
  Håber I klarer jer igennem angrebet, kålen og dig.
  Lotte

  SvarSlet
 4. Hvor ser det hyggeligt ud med tagetes mellem grønkålen. Hvis bare grønkålen så kunne holde dræbersneglene væk fra tagetes også :-)

  SvarSlet
 5. Det ser ellers frodigt ud og er en skøn kombination :-)

  SvarSlet
 6. Ja det er en fin kombination:) Det kan være svært at holde trit med larverne. Jeg har de senere åre haft en del sommerfuglelarver som åd tomatplanter og tomater, men de er der ikke endnu - jeg har nemlig klippet alle bladene af planterne, men det går jo ikke i grønkålen:)

  SvarSlet
 7. Hvor er det smukt med de hvide tagetes mod grønkålen! Pøj pøj med jagten på de små skadevoldere!

  SvarSlet

Det glæder mig meget, at du har lyst til at lægge en kommentar. Tak for det :-)