mandag den 23. maj 2011

Fortryllende haver i Skåne


Fredag og lørdag var vi i Skåne. Her så vi to fortryllende haver. De er dog ikke med i den brochure, som den skånske turistforening udgiver. Vi var nemlig på privat besøg, men for de som ikke har det privilegium, kan jeg varmt anbefale brochuren "Skåne. Förtrollande trädgårdar".


Der er adresser på haver med offentlig adgang og på private, som åbner deres haver efter aftale. Kolonihaveområderne i hele Skåne er med sammen med slotshaverne, de botaniske haver og byernes parker. Der er sågar en litteraturliste for dem som vil læse om skånske haver. Og adresser på gårdbutikker og planteskoler, guidede ture og havekurser. Selvfølgelig er der også tip til steder, hvor der kan tankes op med mad og drikke. Blandt andet hos "Flickorna Lundgren", hvor vi i lørdags nød en dejlig kop kaffe og en kanelbolle.
D. 3.5. juni er der desuden "Trädgårdsrundan" i Skåne. Den skånske pendant til det danske haveselskabs åbne haver. 73 haver lukker i perioden havelågerne op og du finder dem ved at klikke på titlen.

2 kommentarer:

 1. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

  SvarSlet
 2. Lyder som en skøn skøn tur med keramik, kage og have :0) Bare jeg havde Skåne i baghaven!!!

  Sidder og skrald griner af havenissen.....det er vist det man kalder værkstedshumor :0)

  Knus Dorthe

  denne gang renset for graverende stavefejl :0)

  SvarSlet

Det glæder mig meget, at du har lyst til at lægge en kommentar. Tak for det :-)